Začnite písať

AKČNÉ TIPY RECEPTY

Marhuľové Míša rezy: Sladký recept podľa influencerky Klaudie Sirovcovcovej

Marhuľové Míša rezy

Ak hľadáte dezert, ktorý spojí skvelú chuť, krásny vzhľad a jednoduchú prípravu, Marhuľové Míša rezy sú presne to, čo potrebujete. Tento nadýchaný koláč s jemným tvarohovým krémom, osviežujúcim marhuľovým džemom a lahodnou čokoládovou vrstvou vás úplne očarí. Recept pochádza od influencerky Klaudie Sirovcovcovej, známej pod menom Klaudi Rimka, ktorá na Instagrame pravidelne zdieľa svoje obľúbené a osvedčené recepty. Tieto rezy si zamilujete, či už ich pripravujete na špeciálnu príležitosť, alebo len tak na sladkú chvíľku pohody.

Recept na Marhuľové Míša rezy

Ingrediencie:

Korpus:

  • 4 vajíčka
  • 90 g práškového cukru
  • 50 g repkového oleja
  • 100 g polohrubej múky
  • cca 1/2 kypriaceho prášku (8g)
  • 1 dcl vody
  • 20 g holandského kakaa

Krém:

  • 500 g tučného tvarohu jemného izbovej teploty (odkvapkaný od vody)
  • 200 g masla izbovej teploty
  • 180 g práškového cukru
  • kvalitný marhuľový džem

Čoko vrstva:

  • 130 g horkej čokolády
  • 130 g smotany na šľahanie 33%

Postup prípravy:

Začneme prípravou korpusu. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka zmiešame s cukrom a vyšľaháme do peny. Potom pridáme všetky ostatné ingrediencie – preosejeme múku a kakao a zmiešame všetky ingrediencie do hladkého cesta. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a jemne vmiešame do cesta, čím dosiahneme krásne nadýchaný základ.

Pečieme pri teplote 175 stupňov asi 20-25 minút vo vymastenom plechu. Po upečení necháme korpus vychladnúť.

Pripravíme si krém. V miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do hladkého krému, potom pridáme tvaroh a poriadne premiešame. Túto zmes rozotrieme na úplne vychladnutý korpus. Dezert necháme aspoň hodinu v chladničke, aby sa všetky chute spojili.

Na vrch korpusu potom natrieme kvalitný marhuľový džem, ktorý dezert krásne osladí a dodá mu osviežujúci ovocný nádych.

Na záver pripravíme čokoládovú vrstvu. V hrnci zohrejeme smotanu na šľahanie a rozpučíme v nej horkú čokoládu, ktorú potom rovnomerne nalejeme na marhuľový džem. Po dokončení necháme Míša rezy v chladničke aspoň niekoľko hodín, ideálne cez noc, aby sa všetky chute prepojili.

Výsledkom je úžasný dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku a je ideálny na rôzne príležitosti. Tento recept je nielen chuťovou bombou, ale aj skvelým spôsobom, ako si užiť čas s rodinou a priateľmi.

Ak ešte nepoznáte Klaudiu a jej tvorbu, určite sa pozrite na jej Instagram, kde nájdete množstvo inšpiratívnych receptov, ktoré vás určite zaujmú. Tento recept na Marhuľové Míša rezy je len jeden z mnohých, ktoré s láskou zdieľa so svojimi sledovateľmi.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Klaudi Sirovcová 🍰 (@klaudi_rimka)

zdroj titulnej foto: IG/klaudi_rimka

zdroj článku: IG/klaudi_rimka

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *